Find det rigtige tøj til din vandretur

advertorial

En af de vigtigste ting at overveje, når du tager på en vandretur, er, hvad du skal have på. Det tøj, du vælger, kan være afgørende for din oplevelse. Hvis du er uhensigtsmæssigt klædt på, vil du i bedste fald føle dig ubehagelig og kan endda komme til at fryse, hvis temperaturen falder meget ekstremt. Læs med i dette indlæg, om hvordan du finder det helt rigtige tøj.

 

Outdoor

 

Find vindtæt tøj

Hvis du skal vandre et sted, hvor det blæser meget, skal du sørge for at have vindtæt tøj på. Det vil hjælpe dig med at holde dig varm og beskytte dig mod vejret. Hvis du skal ud og vandre i det danske natur, så skal du være klar på alt slags vejr. Det danske vejr er ikke altid til at regne med, så derfor skal du være indstillet på at det kan komme til at blæse en del. Kig efter en jakke eller bukser, der er lavet af et vindtæt materiale. Det kan være Fjällräven bukser, som du skal kigge på. 

 

Bær lag på lag

En af de bedste måder at holde sig godt tilpas på under vandreturen er at have flere lag på. På den måde kan du tage tøj af eller på, efterhånden som temperaturen ændrer sig. Det er en god idé at have et basislag, et isolerende lag og et vandtæt lag. Basislaget bør være lavet af et åndbart materiale som f.eks. uld eller syntetisk stof. Det isolerende lag hjælper dig med at holde varmen, og det vandtætte lag beskytter dig mod regn og slud.

 

Vælg de rigtige sko

Dit valg af sko er også vigtigt, når du tager på vandretur. Sørg for at vælge sko, der er komfortable og giver god støtte. Hvis du vandrer om vinteren, skal du sørge for vælg sko, der er vandtætte og har et godt vejgreb. Sne og is kan være glat, så sørg for, at dine sko kan hjælpe dig med at holde dig sikker.