Gulvafslibning på materialer, der ikke er af træ

Nogle gange forsøger man sig måske med at udføre en gulvafslibning på noget, som der ikke er af træ, og det kan få katastrofale følger.

Selvfølgelig vil de professionelle gulvafslibere ikke gå med til at gøre den slags, og i den sammenhæng kan https://gulvkanonen.dk/ nævnes, som næppe ville gøre dette.

Her sætter man foden ned og siger, at kunden ikke har ret og krav på at få noget udført – for det kan simpelthen ikke lade sig gøre.

Men for eksperimentets skyld, så leger vi alligevel med tanken om, at man finder et sølle firma, der gerne forsøger sig med det, eller man selv prøver kræfter med det, fordi man insisterer på at prøve sig frem.

Derfor kan man forestille sig, at man forsøger at slibe i et gulv, der ikke er af træ.

Lad os starte med et gulv af beton. Det er selvsagt, at man ikke vil få noget flot resultat ud af at slibe det ned, for man skal tage andre tiltag, hvis man vil gøre et betongulv flot igen – og det drejer sig ikke om at lave en gulvafslibning på det.

Man ville komme til at sende en masse farlige splinter og gnister i alle retninger, som man vil kunne komme til skade på eller starte en brand med.

Hvis man så forsøger at slibe i et gulv, hvor man har et laminatgulv, der ligner træ, men som ikke er træ, så vil man nok bare komme til at slide en masse huller i det, hvorfor man ender med det modsatte resultat end at gøre det pænt: man ødelægger det.

Skulle gulvet så være af plastik eller et andet ringe materiale, så kommer man måske til at lave hele riller i det, så man virkelig er nødt til at reparere det igen.

Derfor lyder det endelige råd: lad være med at slibe i andet end træ.