Hvordan holder man fodfæste på et glat linoleumgulv?

Du kender sikkert det, at du træder ind på et linoleumsgulv i Gladsaxe, og så er det så umanerligt glat, at det kun er med nød og næppe, at du undgår at skvatte omkuld med store personlige og materielle skader til følge.

Selv hvis du ikke har prøvet det i Gladsaxe, så har du måske prøvet det et andet sted, det er næsten givet.

Hvordan kan man så undgå dette, for det kan jo virkelig blive døden for en, hvis man er en svagelig ældre, der ender med at ligge på gulvet, til man dør af naturlige årsager – hvis man ikke dør af faldet.

Eller hvis man har en baby i favnen, som man taber på vejen rundt på gulvet. Man tør dårligt tænke tanken til ende.

Heldigvis er der en del fornødenheder, man kan gøre, så man ikke ender med at vælte på det glatte gulv.

Gør noget ved dig selv og gulvet

Som det første skal du vaske gulvet godt af, så det ikke er klistret og beskidt, som man kan stå fast i eller faldet let over, MEN man skal i lige så høj grad huske, at man skal tørre det godt op, så det er knastørt bagefter, så der er en mindre chance for at falde på det.

Men man kan også selv tage nogle skridsikre strømper på eller anden beklædning på fødderne, så man har et bedre greb med underlaget.

Af gode husråd skal det også lyde, at man ikke skal tonse ind på gulvet i højt fart. Man bør betræde det varsomt, uden at man er decideret bange for at gå på det, da det bare kan gøre situationen værre.

Lad være med at dreje hurtigt omkring dig selv, og lad bedst muligt være med at multitaske og være distraheret af andre ting, mens du går rundt på gulvet.

Vent med den slags, til du sidder ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.