Lampen der ALDRIG går af mode

Lampen der ALDRIG går af mode

Lamper kan du få i en væld af forskellige afskygninger, designs, udtryk og materialer. Uanset hvad du er på udkig efter, hvordan den skal komplementere din indretning, eller hvilken historie lampen skal fortælle, kan du finde en, der passer til dit behov. Men er der lamper, der går igen og igen gennem årtierne, er det Verner Pantons design – og især én speciel lampe har vundet de flestes hjerter. Det er selvfølgelig den ikoniske flowerpot, der er tale om. For er der en lampe, der aldrig går af mode, så er det Flowerpot’en.

Ikonisk lampeserie med rødder i 60’erne
Den ikoniske lampeserie er designet af Verner Panton tilbage i 60’erne og har lige siden været et af de mest velkendte designs over hele verden. Det er ikke helt uden grund. Verner Panton var nemlig helt særlig til at sammensætte farver og form, og det kommer i den grad til udtryk i Flowerpot’en.

Ser man på lampen i sin enkelthed består det ikke af særlige elementer, krummelurer eller spil mellem materialevalget. Men netop det gør lampeserien til noget særligt. Lampen består af to halve cirkelformede kugler, der er vendt mod hinanden. Materialet er det samme i både lampeskærm og lampefod. Overfladen er glat og skinnende og skaber med de mange forskellige farvevarianter liv og humør i hjemmet.

Bordlampen du bare gerne vil have
Flowerpot serien findes både som pendel og bordlampe, og helt særligt er en Verner Panton bordlampe en man ser i mange hjem. Den er enkelt, stilet og skriger ikke på opmærksomhed, uanset om du vælger den i en flot rød eller sommergul farve. Skal det være lidt mere moderne, kan du i dag også få Flowerpot bordlampen i skinnende guld eller sølv og også i en mat udgave i sort eller hvid. Netop disse nytænkende varianter af lampen gør, at den har fået et comeback de sidste år, og bare er en bordlampe, man gerne vil have.