Skødet er det centrale dokument i forhold til, at boligen er din

Skødet er det centrale dokument i forhold til, at boligen er din

Når du køber en bolig, er der en lang række forskellige former for dokumenter, som du skal forholde dig til. Det er blandt andet tilstandsrapport, tilbud fra banken og skødet på boligen. Man kan ikke sige, at der er et dokument, der er vigtigere end de andre, da de alle kan rumme oplysninger, der komme til at få stor økonomisk betydning for dig. Det centrale dokument i forhold til, at boligen nu er din, er dog skødet. Når skødet er blevet tinglyst, kan sælgeren ikke længere sælge boligen til en anden. Hvis det skulle ske, at sælger har solgt boligen til to personer, er den person, der først får tinglyst skødet, der får boligen. 

Når du skal have lavet og tinglyst et skøde, er det altid en god ide for dig, at du får en advokat til at se på det. Det er med til at gøre, at du er sikker på, at der ikke er nogen fejl i det. Det kan nemlig blive dyrt for dig, hvis du skal lave oplysningerne på skødet om senere hen. På skødet skal for eksempel stå dit navn, sælgers navn, adressen på ejendommen, hvornår du har købt den, og hvor meget du har givet for den. Det er altså en række oplysninger, som, det er vigtigt, er rigtige. 

Leder du efter en boligadvokat, kan du for eksempel se nærmere på eboligadvokat.dk. De har stor erfaring med at hjælpe boligkøbere med at få lavet og tinglyst et skøde. Deres hjælp er derfor ikke noget, der kommer til at koste dig mange penge. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Når du skal have skødet tinglyst, skal du dog huske på, at du også skal betale en tinglysningsafgift. Den er på 1660 kroner plus 0,6 % af boligens værdi. Alt efter hvor meget du har givet for boligen, kan den altså være høj eller lav.